De Lijn Vlaams-Brabant organiseerde zaterdag in de stelplaats van Dilbeek een eerste van drie jobbeurzen voor de aanwerving van chauffeurs en technici in Halle-Vilvoorde en Brussel. De vervoersmaatschappij wil dit jaar 170 nieuwe werknemers in dienst nemen. Na Dilbeek volgen jobbeurzen in Grimbergen in maart en opnieuw in Dilbeek in juni.

Bijkomende chauffeurs worden gezocht voor de stelplaatsen Asse, Anderlecht, Dilbeek, Grimbergen, Ukkel en Leerbeek (Gooik). Voor de onderhoudscentra in deze stelplaatsen worden voertuigtechnici gezocht. Omdat de hedendaagse bussen vol met hoogtechnologische onderdelen zitten, moeten de kandidaten ook gespecialiseerd zijn in elektronica en elektriciteit.

Tijdens de jobdag kregen geïnteresseerden een rondleiding en konden ze zelf een bus besturen onder begeleiding van een instructeur. En er was natuurlijk gelegenheid om vragen te stellen aan mogelijke toekomstige collega’s.

De Lijn Vlaams-Brabant is voortdurend op zoek naar nieuwe werkkrachten. Dit jaar zijn er dat zestig meer dan in 2016. “Je kan werk vinden dicht bij huis en we bieden toch aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden”, zegt Joachim Nijs, woordvoerder bij De Lijn Vlaams-Brabant.