Keep Cool is de nieuwe eigenaar van café de Katholieke Kring in Herne. Het verwarmingsbedrijf stond al in poleposition en haalde zijn slag thuis tijdens een openbare verkoop. Zaakvoerder Gunther Sablon wil het volkscafé een nieuwe doorstart geven, tot opluchting van de verenigingen in Herne.

De Katholieke Kring is een begrip tot ver buiten Herne. Het café en de feestzaal vormen het kloppend hart van het verenigingsleven in deze uithoek van het Pajottenland. Al sinds 1925 strijkt zowat elke vereniging er neer voor eetfestijnen en voorstellingen allerhande.

Maar de zaak kampte al enkele maanden met financiële problemen. Eind februari 2016 werd een eerste openbare verkoop op het nippertje vermeden. Het bleek slechts uitstel van executie.

Net als op de eerste zitting medio december trok Keep Cool uit Herne tijdens de definitieve verkoop aan het langste eind. Gunther Sablon is voor 430.000 euro de nieuwe eigenaar. De zaakvoerder maakte al snel duidelijk dat de polyvalente zaal en het café geen nieuwe bestemming krijgen en gewoon blijven bestaan.