dockxDockx Group realiseerde in Drogenbos zijn nieuw shopconcept. In deze nieuwe winkel worden de drie kernactiviteiten van het bedrijf – Rental, Movers en Logistics – gebundeld in een extra vierde dienst: ‘Dockx Select’. Dockx wil zo inspelen op de omnichannelstrategie van retailers en producenten. De focus ligt hierbij op de logistiek na de aankoop van grote pakketten. Nog dit jaar openen vijf extra Service Shops, die werkgelegenheid zullen bieden aan minstens dertig extra mensen.

Dockx Group, bekend van Dockx Rental, Dockx Movers en Dockx Logistics, kondigde vorig jaar aan zijn verhuur-, verhuis- en logistieke totaaloplossingen naar elkaar te laten groeien in het nieuwe dienstenpakket ‘Dockx Select’. Dit moet onder meer resulteren in de uitbouw van een netwerk van Service Shops verspreid over het land. Een eerste belangrijke stap werd gezet met de opening van een eerste Dockx Service Shop volgens het nieuwe concept in Drogenbos.

“Klanten kunnen hier terecht in een winkel van zo’n vierhonderd vierkante meter”, zegt Mario De Bruyn, commercieel directeur van Dockx Group. “Ze kunnen hier een voertuig huren, verhuismateriaal kopen of een geassisteerde verhuis regelen. Nieuw is dat de shop ook dienst doet als afhaalpunt voor grote pakketten. Zo is de shop uitgerust met een magazijn van 1.450 vierkante meter die bedrijven kunnen gebruiken als lokaal distributiekanaal.”

In de winkel kunnen consumenten hun grote goederen afhalen, of met een gehuurd voertuig naar huis brengen. Ze kunnen er ook een beroep doen op een complete dienstverlening waarbij Dockx instaat voor het vervoer, montage en installatie van de gekochte goederen. Bedrijven als IKEA, Ixina, Bpost, Mars, Group Thys, SLS en DHL werken hiervoor al samen met Dockx.

“We willen inspelen op de omnichannelaanpak van retailers en producenten”, zegt De Bruyn. “Doordat stadscentra steeds meer verkeersluw worden gemaakt en door de sterke groei van de e-commerce, ziet Dockx zich verplicht om een strategie te ontwikkelen waarbij de consument zelf de verkoops-, afhaal- en betaalkanalen kan kiezen. We willen overal in het land hetzelfde serviceniveau aanbieden en daarom is een nationale dekking van Dockx Service Shops noodzakelijk.”

Tegen 2018 wil het bedrijf nog zo’n tien nieuwe afhaalpunten openen met ‘last mile’ leverdiensten,  met verhuur-, montage- en installatiemogelijkheden.