Lotte Versavel (21), dochter van gewezen Rode Duivel Bruno Versavel, en haar vriend Jordy Corten (22) hebben een eigen brasserie geopend in één van de oudste panden op de Grote Markt van Diest.

Het jonge ondernemerskoppel neemt zijn intrek in De Lelie, één van de oudste panden op de Grote Markt in Diest, en  dopen het huis om tot ‘Klein Diest’. De vader van Lotte, voormalig Rode Duivel Bruno Versavel, was tot voor twee jaar eigenaar van een andere zaak op diezelfde Grote Markt, “Bij de Baas”. “Het is een klein gezellig kroegje, waar ik graag kom. Ik was toen nog te jong om aan een eigen zaak te denken. Bovendien wilde ik altijd in een restaurant werken”, zegt Lotte. Bruno Versavel liet zijn café over in 2016 en keerde terug naar zijn oude liefde, het voetbal. Momenteel is hij trainer bij Sterrebeek.

Dromen helpen waarmaken

De Lelie is een voormalig gildehuis uit de 18de eeuw en is  een beschermd pand. “De vorige huurder was kapsalon De Corbie. We hebben binnen enkele aanpassingen uitgevoerd. Voorlopig wonen wij op de bovenverdieping. Als de zaak goed draait, dan kan de zaal naar boven uitbreiden” aldus de jonge onderneemster. Lotte hield op haar zeventiende school voor bekeken. Ze ging als serveerster aan de slag in een lunchbar en wat later in een andere horecazaak. “Een jaar geleden werden Jordy en ik een koppel. Zonder hem zou ik nooit de stap hebben gewaagd om zelf een zaak te beginnen. Hij werkte als vertegenwoordiger bij een brouwerij, maar gaf die baan op om mij te helpen. Hij heeft mijn droom mee waargemaakt. Aanvankelijk was papa heel ongerust maar hij zag dat ik dit absoluut wilde en ik had kans om De Lelie te huren. Hij heeft ons geholpen met de contracten en de opstart. We kunnen altijd bij hem terecht voor raad”, aldus Lotte.

WK voetbal 

Er wacht de lokale horeca drukke tijden. Het WK voetbal komt eraan en op de Grote Markt staat dan een groot scherm tijdens de matchen van de Rode Duivels. “Hopelijk komen de Belgen ver in het tornooi en zit ons terras iedere keer vol”, besluit Lotte.

FOTO: Lotte Versavel en Jordy Corten.