Dimension Data fietst voor Benin

Bénin preparationsNegentien medewerkers van Dimension Data uit Diegem fietsen van 10 tot 18 oktober door Benin om de rijstboeren in het West-Afrikaans land te steunen. De IT’ers zullen in zes dagen zo’n 400 kilometer door het hele binnenland van Benin fietsen. Ze verzamelden 30.000 euro voor de rijstboeren.

Op anderhalf jaar zamelde Dimension Data bijna 30.000 euro in via persoonlijke fondsenwerving, bedrijfssponsoring van de grootste partners van Dimension Data zoals Cisco en Interxion, en via verschillende gezamenlijke acties. “We hebben hard gewerkt om dit geld bijeen te sparen, maar het resultaat mag er zijn”, zegt Antoine Meunier, een van de expeditieleden en Collaboration Team Leader bij Dimension Data.”De gemeenschappelijke acties zorgen bovendien voor een positieve dynamiek binnen de groep en binnen het bedrijf. We kregen uiteraard ook veel steun binnen Dimension Data. Als technology partner van de Tour de France, stak het Europese management onmiddellijk een hand uit naar onze ‘Tour de Force’. We kijken echt uit naar dit avontuur en we zijn benieuwd om te zien waar het geld zal worden geïnvesteerd.”

In totaal gaan negentien werknemers van Dimension Data Benin per fiets verkennen: veertien Belgen, een Brit, twee Luxemburgers en twee Oostenrijkers. Er zal ook een Belgische dokter meefietsen die tijdens haar studies geneeskunde drie maanden in Benin verbleef. Elke deelnemer betaalt zijn reis zelf.

Momenteel bereiden de deelnemers zich voor door zoveel mogelijk te trainen met de fiets. “Zoals je wel kan vermoeden, gaat het niet om een doordeweeks fietstochtje, maar een echt uitdagend en ruig off-road avontuur op zandwegen, doorheen rijstvelden en meren. We zullen rivieren en andere onvoorziene obstakels oversteken en dit allemaal in een omgeving waar temperaturen tot veertog graden bereikt worden”, zegt Antoine Meunier. “Het wordt een avontuur om nooit te vergeten. Maar het belangrijkste is dat we de boeren een beter leven kunnen bezorgen.”