Dimension Data beheert datacenter Europese Commissie

datacenter Dimension data uit Diegem sleept een order van 105 miljoen euro binnen bij de Europese Commissie.De Europese Commissie heeft het raamcontract voor het beheer van zijn datacenters gegund aan Dimension Data. De bedoeling van dit OASIS II-contract is om het dagelijks beheer van de datacenters en later ook de optimalisatie ervan uit te voeren. Concreet zal Dimension Data diensten leveren voor computing, virtualisatie, storage, back-up en computer room infrastructuren. Het contract loopt over een periode van zeven jaar. Dimension Data haalde het van vijf  andere kandidaten.

Dimension Data zal voor het management van de datacenterinfrastructuur van de Europese Commissie een innovatieve oplossing implementeren en beroept zich daarbij op zijn lange ervaring in managed services voor de Europese Commissie. De ICT-dienstverlener bleek in de evaluatie de enige partner met de nodige capaciteit en expertise om de gevraagde diensten te leveren.

“We zullen eerst de IT-services weer op niveau brengen, betrouwbaar maken en optimaliseren zodat de klant zijn total cost of ownership kan reduceren”, zegt Pierre Dumont, Managing Director bij Dimension Data. “Dimension Data heeft het opnieuw van de competitie gehaald op basis van de aanwezige competenties en technologische oplossingen waarin we dagelijks investeren.”