Digitale week in Leuven

digitale weekVan 20 tot en met 30 april loopt in Vlaanderen de tiende Digitale Week. In het hele land lopen dan projecten om een breed publiek nog meer te laten kennismaken met allerlei digitale toepassingen.

Ook de stad Leuven doet mee. “Het belang van computers, smartphones, tablets en alle digitale toepassingen kan niet meer onderschat worden”, zegt schepen Denise Vandevoort. “Toch is een grote groep mensen niet of niet helemaal mee. Daardoor ervaren zij elke dag opnieuw drempels om aan het gewone openbare leven te participeren. Die drempels vind je echt overal: het sms-parkeren, klantenkaartensystemen, bibliotheekmateriaal ontlenen, digitale camera’s, bereikbaar zijn via gsm, een gps … voor velen een evidentie, voor anderen niet. We kunnen er ook niet zomaar een doelgroep op kleven, je vindt deze mensen overal, van jongeren tot senioren, van mensen in armoede tot mensen die goed hun brood verdienen. De Digitale Week is voor mij een geknipt initiatief om enerzijds aandacht te vragen voor die digitale kloof en anderzijds er ook wat aan te doen.”

De Bib Leuven loodst je met een handige gids door haar digitaal aanbod, van mooie digitale prentenboeken tot meer dan drieduizend buitenlandse kranten. In de bib loopt ook W@sD@, een ludieke expo die typische digitale woorden op een bevattelijke manier duidelijk maakt.

Ook Link in de Kabel is weer van de partij: in Treasure Hunt trek je gewapend met een smartphone door Leuven op zoek naar een verborgen schat. Bezorgde ouders kunnen bij hen ook terecht voor een infosessie over sociale media. CBE Open School denkt al volop aan de vakantie en leert je online je vakantie plannen én boeken. In het TabletCafé van Vormingplus leren gebruikers dan weer van elkaar. En CVO Volt wijdt je in in de wondere wereld van het 3D-printen of helpt je een keuze maken in het brede aanbod van tablets. Meedoen? Niet twijfelen … alle aanbod is gratis, maar kijk uit, voor sommige activiteiten moet je op voorhand reserveren.

Meer informatie op www.digitaleweek.be of leuven.bibliotheek.be