De digitale kaartenproducent Merkator uit Zellik neemt het Brusselse technologiebedrijf Network Mining over. De twee bedrijven hopen elkaar zo aan te vullen in een nichemarkt.

“Deze eerste overname laat ons toe om netwerkoperatoren beter te ondersteunen met hun huidige en toekomstige uitdagingen,” aldus Geert De Coensel, directeur bij Merkator. Roland Leners, CEO van Network Mining, ziet dankzij de overname de mogelijkheid om de digitale kaartenexpertise van Merkator optimaal te benutten en zo met een breder telecomaanbod naar de klant te trekken. Een overnameprijs wordt niet genoemd. Network Mining zal wel volledig opgaan in Merkator. 

De digitale kaartenproducent Merkator telt zo’n zestig werknemers en heeft haar Belgische vestiging in Zellik. In Nederland heeft de zaak twee filialen. De ondeneming is actief binnen de markt van onder andere “Smart Cities” en specialiseert zich in specifieke GIS-technologie, dit zijn computerprogramma’s waarmee informatie in kaart kan worden gebracht. Met GIS (Geografisch informatiesysteem, nvdr.) worden ruimtelijke gegevens verzameld, opgeslagen, gecombineerd, geanalyseerd en gevisualiseerd. Gegevens van verschillende bronnen kunnen zo gekoppeld worden aan een bepaalde locatie. Hierdoor kan men beter begrijpen hoe een situatie in elkaar zit en kan er een beter beeld van de toekomst gevormd worden. Network Mining, met vestigingen in Brussel en Antwerpen, focust zich op passieve netwerkinfrastructuur, actieve netwerktechnologie, ethernet en microwave. Zo levert het bedrijf onder andere beveiligingssoftware voor de spoorwegen.