Diëtiste begeleidt truckers

DSC_9594Ninatrans uit Leuven probeert voor zijn medewerkers de best mogelijke werkomstandigheden te creëren. Zo wordt zelfs een diëtiste ingeschakeld om de chauffeurs te helpen zo gezond mogelijk te leven.

“We hebben een gezondheidsprogramma uitgewerkt”, zegt Benny Smets. “Zo hebben we een diëtiste die het individuele eetpatroon en leefpatroon van onze chauffeurs opvolgt. Zij kan hen dan een bijsturing geven, volledig op maat. Een chauffeur is altijd onderweg en het is niet zo eenvoudig om dan gezond te eten. Die diëtiste helpt dan wel om dat op de beste en meest gezonde manier te doen.”

Het gezondheidsprogramma van Ninatrans past in het maatschappelijk verantwoord ondernemen dat Ninatrans hoog in het vaandel draagt. “Wij willen dat onze mensen in de best mogelijke omstandigheden hun werk kunnen doen. De inzet van de diëtiste maakt ook dat onze mensen zich beter gaan voelen en minder ziek zijn. Het is dus een win-winsituatie.”

“Voor ons is dit niet eens bijzonder, het hoort tot de dagelijkse verantwoordelijkheden waar we mee bezig zijn”, zegt Smets. “We bouwen zo aan een respectvolle relatie met onze chauffeurs. Dat is belangrijk, want ik zie onze klanten een paar keer per jaar, maar onze chauffeurs zien ze dagelijks. Het is door de relatie met de chauffeurs dat onze klanten een beeld van ons bedrijf krijgen. We vinden het ook gewoon belangrijk dat onze medewerkers zich goed voelen, want mensen die zich goed voelen, leveren betere prestaties.”