Invoerder en autodistributeur D’Ieteren uit Kortenberg versterkt zijn dealernetwerk met de overname van garage Bruynseels, met vestigingen in Dilbeek en Anderlecht. Ook autoverkoper Don Bosco, met vestigingen in Halle en Buizingen, komt in het vizier.

D’Ieteren Auto was tot voor kort slechts in beperkte mate dealer maar nu wil het bedrijf die positie op de markt in sneltempo verbeteren. De groep wil het aantal garages terugdringen om de lage rendabiliteit van dealers op te krikken. D’Ieteren koopt de laatste jaren dan ook stelselmatig grote autoverkopers op. Daarbij ligt de focus op de as Brussel-Mechelen-Antwerpen omdat die steden het belangrijkste zijn voor de afzet van wagens aan bedrijven.

Overname Bruynseels

Na de overname van de Antwerpse dealer Rietje volgt nu garage Bruynseels. Concreet gaat het om de overname van twee vennootschappen: dealer Robert Bruynseels  en het veel kleinere carrosseriebedrijf Bruynseels-De Smet. De dealertak van Bruynseels was in 2016 goed voor een omzet van ruim 52 miljoen euro en een nettowinst van meer dan 0,6 miljoen euro. De prijs is niet bekend gemaakt maar met de overname van Bruynseels stopt het voor D’Ieteren niet. De groep zou ook garage Don Bosco, dat vestingen heeft in Halle en Buizingen, willen inlijven.

Belangrijkste autoverdeler

D’Ieteren Auto voert de merken Volkswagen, Seat, Skoda, Porsche en Lamborghini in. Het bedrijf is de belangrijkste autoverdeler in België.