Diest brengt onderwijs en bedrijf samen

diestDe stad Diest organiseert dinsdag 24 maart samen met het lokaal overlegplatform (LOP) en de VDAB het event “When business meets education”.

“Onze stad telt 21 scholen en biedt onderwijs aan meer dan 8.500 leerlingen. Die scholen kennen een instroom vanuit verschillende aangrenzende regio’s, denk aan Tessenderlo, Beringen, Leopoldsburg en Aarschot”, zegt Sylvie Fabré van de stad Diest.

Met het event ‘When business meets education’ organiseert de stad een forum om scholen en bedrijven met elkaar in contact te brengen om gedachten, ideeën en noden uit te wisselen. “Bedrijven zijn immers op zoek naar kwalitatief goede en efficiënt geschoolde medewerkers. Het is dus belangrijk te weten welk studieaanbod de Dieste scholen hebben en wat deze opleidingen juist inhouden”, zegt Fabré. “Daarnaast kunnen zij aan de scholen hun specifieke wensen over brengen in functie van eventuele aangepaste leertrajecten.

Tijdens een speed date brengt de stad Diest scholen en de bedrijven met elkaar in contact. 21 bedrijven uit verschillende sectoren schreven zich in, alle secundaire scholen van Diest hebben hun aanwezigheid bevestigd.

Daarnaast organiseert de VDAB een infobeurs waarop ze driehonderd laaggeschoolden uitnodigt. Bedoeling is om de laaggeschoolde werklozen te informeren over de lokale arbeidsmarkt, het belang van het behalen van een diploma en hen aan te zetten tot her- of bijscholing.