sponskenDe poets- en strijkdienst ’t Sponsken van het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) in Affligem is overgenomen door Group-f uit Kontich. De vijftig werknemers van het dienstenbedrijf kunnen allemaal aan de slag blijven. De overname is een gevolg van noodzakelijke schaalvergroting in de moeilijke sector van de dienstencheques.

“De rendabiliteit van de dienstenchequesector staat al enige tijd onder druk. Ook in Affligem was het een grote uitdaging geworden om uit de rode cijfers te blijven. Schaalvergroting is de enige manier om dit soort activiteiten op termijn voort te zetten. Daarom waren we al enige tijd op zoek naar een overnemer”, zegt Alfons Christiaens, voorzitter van de vzw PWA Affligem.

’t Sponsken werd in 2004 opgericht als dienstenonderneming. Al snel werd het een succesvolle poetsdienst, door het fiscaal gunstige regime van het systeem met dienstencheques. Begin 2011 opende ’t Sponsken een eigen strijkatelier.

Group-f, met hoofdzetel in Kontich, is al jaren actief in de verhuur van hoogtewerkers via poetsdiensten aan bedrijven en in de sector van de dienstencheques. “Wij zijn al actief in de regio. De overname in Affligem sluit perfect aan bij onze kantoren in Aalst en Ninove, in het aangrenzende Oost-Vlaanderen”, zegt Frank Hechtermans, CEO van Group-f (foto). “We garanderen zowel de continuïteit van het personeel als de goede dienstverlening aan de bestaande klanten.”

De PWA-activiteit in Affligem blijft onder de vleugels van de vzw en verhuist naar de Bellekoutersite. Het strijkatelier blijft op het huidige adres aan de Brusselbaan gevestigd.