Op de luchthaven in Zaventem heeft DHL Express donderdag het nieuwe gebouw van het pakjesbedrijf officieel in gebruik genomen. De nieuwe hub op Brucargo, de vrachtluchthaven van Brussels Airport, levert tweehonderd banen op. Er kunnen tot 42.000 pakjes per uur verwerkt worden.

“Onze hub is in volume nu groter dan tien jaar geleden, toen het nog het Europese centrum van DHL Express was”, stelde ceo Ken Allen. De Europese hub verhuisde toen naar het Duitse Leipzig. Dat was een hele klap voor het achtergebleven personeel.

“We vreesden lange tijd dat DHL Express niet meer zou investeren in Zaventem. Maar omdat het bedrijf zo’n groei kende, werd afgestapt van het idee van een enkele hub in Europa. Daarom werden naast Leipzig meerdere hubs uitgebouwd”, zegt Paul Buekenhout van ACV-Transcom.

Sorteercentrum

De regionale hub in Zaventem groeide uit tot de op vier na grootste van DHL wereldwijd. Daar hoort ook een nieuw sorteercentrum bij. Het gebouw dat het bedrijf sinds 1985 betrok op Brussels Airport was te klein geworden en de installaties waren verouderd.

In de bouw van de nieuwe hoogtechnologische hub op Brucargo met volautomatische explosievenscreening werd 114 miljoen euro geïnvesteerd. Het gebouw is 36.500 vierkante meter groot en verviervoudigt bijna de capaciteit van DHL Express in Zaventem.

Er waren tweehonderd extra banen vooropgesteld tegen 2020, maar die jobs waren eind vorig jaar al gerealiseerd. Er werken vandaag 1.200 mensen en er wordt nog meer groei verwacht. De hub is al ruim een half jaar operationeel, maar werd donderdag officieel geopend.