Dewit Wines is exclusieve invoerder van champagne Lanson

SONY DSCVoortaan mag Dewit Wines uit Overijse zich de exclusieve distributeur van de gekende Champagne Lanson noemen. Dat is een een huzarenstukje want wereldwijd behoort Lanson tot de top van de champagnehuizen.

Lanson behoort als champagnemerk tot de absolute top. Tachtig procent van de flessen is voor de export, maar het merk vindt dat België momenteel te weinig in beeldkomt. Daar willen zaakvoerder Krista Dewit en haar team van Dewit Wines zo snel mogelijk verandering in brengen. “We gaan ons verkoopteam versterken,”, zegt Dewit. “Zowel in Vlaanderen, Wallonië als Brussel. Lanson hoort thuis in de top vijf van de beste champagnemerken wereldwijd dus we gaan er alles aan doen om die status ook in België te verzilveren. We richten ons zowel op retail als op horecagroothandel.”

Lanson bestaat al meer dan 250 jaar en kent een rijke geschiedenis. Het champagnehuis is onder andere sinds 1900 hofleverancier van het Britse koningshuis, een titel waar het huis veel belang aan hecht. Het gamma van Lanson is uitgebreid maar het grootste deel van de omzet komt via de Black Label. Deze ‘brut sans année’ is een mengeling van chardonnay, pinot noir en pinot meunier en verblijft minimaal drie jaar ‘sur lattes’, tweemaal langer dus dan het verplichte minimum.

Lanson onderscheidt zich overigens ook door de datum van het dégorgeren op de fles te drukken, iets waar vele sommeliers en cavisten al lang om vragen. Die datum is belangrijk want vanaf dan evolueert de champagne en moet hij worden opgevolgd. Krista Dewit: “Belgen zijn champagneliefhebbers en -kenners en Lanson heeft alles in huis om de Belgische harten te veroveren. Ik ben ervan overtuigd dat we aan het begin staan van een succesvol Belgisch hoofdstuk in de rijke geschiedenis van dit gerenommeerde champagnehuis. Uiteraard zijn we erg trots dat wij als exclusieve verdeler mogen meeschrijven aan dit verhaal.”