Destiny heeft IT101 en Meritel overgenomen. Beide overnames kaderen in de groeiambities van het bedrijf om op korte termijn te evolueren naar een omzet van 50 miljoen euro. De aanbieder van oplossingen voor cloudcommunicatie uit Zaventem wil hiermee ook aanwezig zijn in diverse landen.

Met het cloudinteractieplatform van Destiny kunnen bedrijven vanop elke plaats en met elk toestel efficiënter communiceren. Telecom en it voeien naadloos in elkaar over in de achterliggende architectuur. Destiny biedt flexibele en schaalbare oplossingen aan die aangepast zijn aan de behoeften van de huidige en toekomstige klanten.

Digitale communicatie (e-mail, internet en cloudapps) via verschillende toestellen (laptop, smartphone, tablet) heeft nood aan een goede databeveiliging. Daarom is de overname van IT101 een logische evolutie: het bedrijf uit Asse heeft jaren ervaring in cloudbeveiliging. Ondertussen zijn er al meer dan 160.000 gebruikers in tien landen die vertrouwen op hun oplossingen voor cloudbeveiliging.

Uitdagingen

“De kennis die IT101 in huis heeft, versterkt onze positie”, zegt Daan De Wever, managing director van Destiny. “Security is een belangrijke component geworden in onze sector. We kunnen onze klanten nu een nog vollediger dienstenpakket aanbieden.”

Meritel is een telecomprovider die al jaren actief is op de Belgische markt en een ruime klantenportefeuille heeft binnen het segment van kmo’s. Die kunnen nu de overstap maken van traditionele telecom naar het cloudplatform van Destiny. “We kunnen deze klanten nieuwe tools en oplossingen aanbieden zodat ze nog beter voorbereid zijn op de digitale uitdagingen van morgen.”

Met deze twee overnames groeit de omzet van Destiny naar 28 miljoen euro.