Derde keer goede keer voor keukenchef Glenn Verhasselt?

glenn verhasseltTwee van de vijf finalisten van de wedstrijd eerste kok van België zijn keukenpieten uit Vlaams-Brabant. Lukas Moonens is souschef in Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem, deelgemeente van Dilbeek, en aan zijn doop toe. Glenn Verhasselt (foto) is chef van Sir Kwinten in  Lennik. Voor Verhasselt is het zijn derde finaleselectie op rij. Zowel in 2014 als vorig jaar eindigde hij tweede.

De gastronomische club Prosper Montagné organiseert elk jaar een wedstrijd waarin op zoek wordt gegaan naar de eerste kok van het land. Uit de talrijke inzendingen werden vijf finalisten geselecteerd. Behoudens het Vlaams-Brabantse duo Moonens-Verhasselt zijn dat Jean-Jacques Danthine (chef van restaurant La Meilleure Jeunesse in Brussel), Bart Hoornaert (souschef van La Durée in Izegem) en Anthony Stoop (eigenaar van Pigas in Sint-Niklaas en ook chef van restaurant Likoké in het Franse Les Vans).

Dit vijftal strijdt op 3 oktober voor de titel van eerste kok van België. Die titel is wettelijk beschermd en voorbehouden aan de wedstrijd van club Prosper Montagné. Die is op basis van de wet van 13 mei 2009 door de minister van Middenstand erkend als meesterschapswedstrijd.

Tijdens de finale in hotelschool Spermalie in Brugge moeten de kandidaten drie gerechten klaarmaken. Jean-Baptiste Thomaes van restaurant Château du Mylord is ambassadeur
 van de 63ste editie. Peter Goossens van Hof van Cleve stelt de technische jury samen.