Derbigum zet opmars in Scandinavië voort

Svenska Mässans nya takbeläggningDerbigum neemt de Zweedse dakbedekkingspecialist Buildsmart AB over. Het bedrijf uit Lot bij Beersel, gespecialiseerd in dakbedekkingsmaterialen, breidt zich daarmee verder uit. “Na de overname van het Noorse Eurotak SA in 2009 vergroot Derbigum zijn marktpenetratie in Scandinavië”, zegt CEO Johan Symoens.

Met de overname van Buildsmart AB wil Derbigum de service en technische ondersteuning naar dit netwerk van erkende plaatsers optimaliseren. Het lokale team moet dit netwerk verder uitbouwen en de oplossingen van Derbigum actief promoten binnen de Zweedse bouwwereld.

“Derbigum biedt wereldwijd innovatieve en duurzame oplossingen op maat aan voor daken en gebouwen. Om hierin succesvol te zijn is het van het grootste belang om dicht bij onze klanten te staan en nauw contact met de eigenaars van gebouwen te onderhouden”, stelt Symoens.

Derbigum is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbanen. De onderneming, gestart in 1932 als familiale kmo in de waterdichting van daken en platte oppervlakken, investeert vandaag fors in vernieuwende producten voor duurzaam bouwen en energiebeheer. De groep telt vier productie-eenheden: twee in België (naast Lot ook een in Perwez), een in Duitsland (Hassfurt) en een in de Verenigde Staten (Kansas City). Derbigum stelt wereldwijd 400 medewerkers tewerk.

Meer dan twee derde van de productie is bestemd voor export. De geconsolideerde groepsomzet van Derbigum bedraagt 114,5 miljoen euro. Het logo en de baseline making buildings smart geven de missie van Derbigum duidelijk weer: innovatieve en duurzame oplossingen op maat ontwikkelen met als doel opdrachtgevers energiekosten te besparen, hernieuwbare energie te produceren, de duurzaamheid te verhogen en zo de ecologische voetafdruk van het gebouw te beperken.