Deloitte Belgium verwacht om in het lopende fiscale jaar 900 nieuwe medewerkers te rekruteren. Netto komt dat neer op een groei met 300 eenheden. Dat maakte het consultancybedrijf met hoofdzetel in Zaventem bekend tijdens de voorstelling van het  jaarresultaat.

In het fiscale jaar 2017, dat eind mei afliep, rekruteerde Deloitte Belgium 900 nieuwe medewerkers. Het bedrijf realiseerde een netto personeelsgroei van 300 nieuwe collega’s. Dat aantal wil Deloitte nu dus opnieuw halen.

Deloitte blijft ook anno 2017 marktleider in België. Het consultancybedrijf haalde een omzetstijging van elf procent tot 480 miljoen euro. “Die stijging is te danken aan digitalisering, internationale samenwerking en complexere regulering”, stelt Deloitte. Wereldwijd bedraagt de omzet 38,8 miljard dollar, een stijging met 7,1 procent.

De verhoogde focus op internationalisering is volgens het bedrijf een van de drijvende krachten voor groei. Sinds 1 juni heeft Deloitte Belgium de krachten gebundeld met acht andere landen uit Europa: het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Zwitserland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland en IJsland. Dat leidde tot Deloitte North West Europe.

In België telt het bedrijf nu 3.500 medewerkers, van wie er in het vorige fiscale jaar 700 naar nieuwe functies zijn doorgestroomd. Sinds begin juni zijn er al meer dan 500 nieuwe mensen begonnen. “De grootste startersgolf krijgen we altijd in september en oktober”, zegt woordvoerster Isabel Box.