Dealerdirect heeft nu platform voor motoren

motorDealerdirect uit Heverlee lanceerde vandaag de site www.ikwilvanmijnmotoraf.be. Dat is het eerste online veilingplatform in Vlaanderen waar particulieren hun motor veilig, discreet, makkelijk, snel en zonder kosten kunnen verkopen aan een professionele motoropkoper.

“Het principe is hetzelfde als dat van www.ikwilvanmijnautoaf.be en is uniek in onze contreien”, zegt commercieel manager Ingrid Cleen. “Particulieren verkopen via ons platform uitsluitend aan professionele opkopers en niet aan andere particulieren. Hierdoor krijg je een win-winsituatie en worden malafide praktijken uitgesloten.”

De formule bestaat al sinds 2006 in Nederland voor zowel auto als motor en werd, voor het autoluik, recentelijk ook gelanceerd in België het autoluik. “De werking van het platform wordt volledig gestuurd vanuit een eigen Belgisch team”, zegt Cleen. “Met een aparte, gespecialiseerde motorafdeling met kennis van zaken. Die vormt een mooie synergie met de collega’s van de Belgische autoafdeling. Eind dit jaar wordt ook het Waalse veilingplatform op de markt gelanceerd.”

“Voor de verkoop van tweedehands motoren konden mensen tot nu toe alleen terecht op websites waarbij particulieren de verkoop onderling regelen”, zegt Cleen. “Zo een dergelijke verkoop leidt vaak tot oncomfortabele en zelfs onveilige situaties. Dankzij ons platform komen particulieren geen malafide verkooppraktijken meer tegen. Het online veilingplatform fungeert namelijk als betrouwbaar bemiddelaar tussen particulieren en erkende motoropkopers. De verkopers kunnen er dus zeker van zijn dat ze zaken doen met professionals. Bovendien werkt het platform samen met verschillende typen handelaars. In totaal zijn er al 8.200 bedrijven uit België, Nederland en Duitsland op het netwerk aangesloten dankzij de initiële opstart van het platform in 2006 vanuit Nederland.

Meer info vind je op www.ikwilvanmijnmotoraf.be  of op Facebook.