De wedergeboorte van de Leuvense klimzaal

hungariaLangs de Vaart in Leuven start de bouw van een nieuwe klimzaal. Eigenaar Jo Wuytack hoopt tegen september volgend jaar de deuren te kunnen openen. Eerder runde hij klimzaal Hungaria aan de Vaartkom. Maar door de herinrichting van die stadswijk moest hij zijn zaak een jaar geleden sluiten.

De nieuwe klimzaal komt op het terrein tussen de Vaart, de spoorweg en Metaleuven. Dat stond vroeger bekend als fabrieksterrein Stordeur. Op het terrein komen verschillende bedrijven. Op het gelijkvloers komt een showroom van Renault-garage Group Pashuysen en de nieuwe vestiging van drankcentrale Prik&Tik. De klimzaal wordt daarboven gebouwd, vanaf een hoogte van twaalf meter.

De klimzaal krijgt een klimwand van vijftien meter hoog, een boulderzaal, een speleobox en een hoogteparcours. Daarnaast komen er een brasserie en een vergaderruimte. Op het dak van de bedrijven onder de klimzaal wordt een groot dakterras gepland. Nog later staat een klimwand aan de buitenzijde van het gebouw op de planning.

Als alles volgens plan verloopt, zou de eigenlijke bouw moeten klaar zijn tegen mei. Dan kan de klimmuur geplaatst worden en kunnen de klimroutes uitgestippeld worden. In september kan dan de jeugdwerking van de klimclub van start gaan.

Het stadsbestuur steunt het project wegens de jeugdwerking van klimclub Hungaria, die momenteel zonder vaste locatie zit. Er komt ook een gratis overdekte parking voor 79 auto’s en 90 fietsen.