Door de maandenlange uitschakeling van de onthardingsinstallatie van het waterproductiecentrum in Zoutleeuw biedt De Watergroep zijn 17.000 klanten in Zoutleeuw, Landen en Linter een korting aan van 25 euro op de volgende factuur. Individuele dossiers van schade aan huishoudapparaten kunnen aan de dienst schadebeheer Vlaams-Brabant van De Watergroep worden overgemaakt.

De onthardingsinstallatie werd in september vorig jaar voor renovatiewerken uitgeschakeld. De Watergroep dacht dat het werk in november afgerond zou zijn. Dat blijkt inmiddels al opgeschoven tot de tweede helft van februari.

De korting van 25 euro is bedoeld als compensatie voor het gebrek aan juiste informatie en de hinder door een grotere kalkafzetting. Schadeclaims aan toestellen kunnen samen met foto’s en aankoopfacturen worden overgemaakt aan de dienst schadebeheer.

Al vanaf december kregen de gemeentebesturen van Zoutleeuw, Landen en Linter klachten van inwoners over schade aan diverse apparaten en toestellen. Van kranen over koffiezetapparaten tot aflopen. De gemeenten drongen aan op een compensatieregeling, die er nu komt na overleg met De Watergroep.