De smaak van Jeruzalem en Bethlehem

Kris - AndréChef kok Kris Lambrechts van The food Lounge in Tremelo en fotograaf André Matthijssens pakken voor de tweede keer uit Mood Pairing. Ze bundelen hun creativiteit om de bezoekers van het restaurant onder te dompelen in een bepaalde sfeer.

“In december lanceerden we samen het begrip Mood Pairing”, zegt Kris Lambrechts. “De sfeer die uitgaat van de beelden van André vertaal ik op creatieve wijze in mijn keuken.” Met London Mood was in december het eerste project geboren. De ‘Fish & Chips London Mood’ heeft ondertussen al veel fijnproevers kunnen bekoren en schopte het onlangs nog tot uitverkoren gerecht van een van de deelnemers van Komen Eten op Vier.

“Voor ons tweede project trokken we naar de andere kant van de wereld”, zegt André Matthijssens. “We trokken naar het Midden Oosten, naar Jeruzalem en Bethlehem, een smeltkroes van verschillende culturen en soms ook wel eens het kruidvat van de wereld genoemd.”

“Voor mijn tweede gerecht in de reeks Mood Pairing baseerde ik me op het kruidvat en de smeltkroes van culturen”, zegt Lambrechts. De schotel kreeg de naam ‘Flavours of the World’. Het is een zuiderse tabouleh van gemarineerde en op keramische grill gebakken kip met fijne kruidenmengeling en crispy aardappelwafeltjes. Je krijgt een explosie van smaken.”

Voor André Matthijssens was fotograferen in Jerusalem en Bethlehem een bijzondere ervaring. “Ik fotografeerde op de Tempelberg, een zakdoek groot, de ultieme heiligdommen voor Moslims, Joden en Christenen. Uit Bethlehem bracht ik beelden mee van de Muur die, eens ze klaar zal zijn, 750 km lang zal zijn en meer dan een miljoen mensen zal gevangen houden.”

Wie wil genieten van deze Mood Pairing, kan terecht in The Food Lounge, Schrieksebaan 20 in Tremelo.