De Persgroep, uitgever van onder meer Het Laatste Nieuws, verhuist midden volgende maand de regie van Kobbegem (Asse) naar de Medialaan 38 in Vilvoorde. Het personeel van de afdeling neemt de intrek in een gebouw tegenover mediabedrijf Medialaan, moedermaatschappij van VTM.

Het nieuws sloeg op 2 oktober in als een bom: Roularta verkocht zijn aandelen in Medialaan aan de Persgroep. Het is de start van een omwenteling in het medialandschap waarvan woensdag het eerste concrete gevolg zichtbaar werd: de crossmediale regie tussen de Persgroep en Medialaan krijgt vorm. De nieuwe organisatiestructuur werd woensdag voorgelegd aan het personeel van de Persgroep in Kobbegem.

De fusie van beide reclameregies en de oprichting van een gezamenlijk datateam wordt vanaf 1 januari 2018 in een joint venture gestoken, onder leiding van Ben Jansen, commercieel directeur van Medialaan. Televisie, radio, online, nieuwsmedia en magazinemedia worden samengebracht in één mediaregie.

De nieuwe regie wil content en reclame verbinden vanuit audience first. Om dat waar te maken werd een organisatiestructuur uitgetekend met een salesorganisatie, een aparte digitale poot en twee creatieve cellen. De salesorganisatie wordt geleid door Wilfried Celis, die in tandem werkt met Katrien Willems. De twee creatieve teams worden geleid door Stijn Cavens en Tijl Sacré. Ben Jansen zal zelf de digitale poot leiden, met steun van Olivier Van Zeebroeck en Maarten Galle.

“Ik ben blij dat we sterke mensen met jarenlange en complementaire expertise op vlak van audiovisuele en publishingactiviteiten kunnen samenbrengen”, zegt Ben Jansen. “Daardoor kunnen we een crossmediaal verhaal uitbouwen met een sterke focus op digitaal. We zijn ervan overtuigd dat we met een toekomstgerichte en solide organisatie aan de slag kunnen.”

Dat de Persgroep de huidige vestiging in Kobbegem verlaat, werd eerder al beslist. De mediagroep kocht een stuk grond in Antwerpen om daar de redacties van Het Laatste Nieuws, De Morgen en de magazines onder te brengen. Door de recente ontwikkelingen gaan steeds meer stemmen op om af te zien van de verhuis naar Antwerpen en te kiezen voor Vilvoorde, in hetzelfde huis van Medialaan.