De Pallet verovert de wereld vanuit Leuven

palletKristof Van Thielen uit Heultje-Westerlo en Dimi Moreels uit Herselt maakten voor hun afstudeerproject Advanced Businessmanagement aan de KH Leuven de Pallet, een portefeuille in bamboe die stevig is en makkelijk in je broekzak past. Nu werken ze vanuit een kantoor in de gebouwen van de KBC aan het Ladeuzeplein in Leuven.

“Het idee voor de Pallet ontstond op café”, zegt Kristof. “We wilden afrekenen maar niemand had een portefeuille bij zich, alleen geld los in zijn broekzak of jas. Daarover zijn we verder gaan denken en zo is de Pallet ontstaan.” In de Pallet kun je makkelijk munten, briefjes, een usb-stick en een bankkaart kwijt. De twee kozen voor bamboe omdat het een duurzame houtsoort is die snel opnieuw groeit. Bovendien kun je er iets in graveren waardoor de Pallet iets persoonlijks wordt.

De twee wonnen met de Pallet de Hyundai Brilliant Young Entrepreneur Award, goed voor 15.000 euro en in het najaar van 2014 wonnen ze de Start-it@KBC wedstrijd. “We hebben de beslissing genomen om voluit voor het bedrijf te gaan”, zegt Kristof. Hij en Dimi richten nu een bvba op, SMTH Smooth (lees: Something Smooth), waarbij ze allebei de helft van de aandelen hebben. “We hebben er goed over nagedacht, maar we gaan er volledig voor. Mocht het niet helemaal lukken, dan zijn we uiteindelijk de geïnvesteerde tijd kwijt, maar een pak ervaring rijker”, zegt Kristof.

De twee jonge ondernemers gaan er echter vanuit dat ze hun bedrijf verder kunnen uitbouwen. “We verkopen ondertussen al in zes landen, zelfs in Taiwan. Onze eerste lading Pallets werd in een vakschool gemaakt en was snel uitverkocht. pallet3We lieten duizend stuks maken in China en daarvan is ook al een heel deel verkocht. Een nieuwe lading staat intussen klaar. Het personaliseren gebeurt wel hier.”

Het winnen van de KBC-wedstrijd leverde hen een kantoor op bij de KBC aan het Ladeuzeplein in Leuven. Van daaruit werken ze momenteel. “We zijn hier met ons gat in de boter gevallen. We hebben hier niet alleen een kantoor, KBC biedt ook ons heel wat diensten. Van computers tot hulp van hun specialisten en de mogelijkheid om te netwerken. Op een maandagochtend is ook de koffie niet te onderschatten”, zegt Kristof Van Thielen lachend.

“Binnen enkele weken hebben we hoezen in bamboe voor de smartphones van Apple en Samsung”, zegt Kristof. “Dan volgen hoezen voor de iPad en nog dit voorjaar komen er zonnebrillen in bamboe. Vooral de zonnebrillen zouden wel eens de weg naar de winkels kunnen vinden, de Pallet verkopen we vooral via onze webshop.”