De Lijn in Vlaams-Brabant voert na de paasvakantie enkele wijzigingen door aan de dienstverlening. Het gros van de wijzigingen vanaf maandag 16 april vindt plaats in Oost-Brabant. In de Vlaamse Rand en het Pajottenland gaat het alleen om de verschuiving of invoering van enkele nieuwe haltes.

In het busstation van Leuven voert De Lijn enkele belangrijke aanpassingen door. Alle bussen in de richting van het Wetenschapspark in Heverlee (Leuven) worden aan één perron gegroepeerd, door de verhuizing van lijn 616 (Sterrebeek-Zaventem) van perron 14 naar perron 6. Ook lijnen 1 en 2 vertrekken daar.

Om de drukte in het busstation beter te spreiden zal lijn 395 (Overijse-Groenendaal) voortaan vertrekken aan perron 12 in plaats van 10. Bus 410 (Tervuren-Brussel) verhuist van perron 12 naar 14, naast de kantoren van Acerta.

Elders in de regio krijgen snelbussen 475 (Lubbeek-Tielt-Winge) en 485 (Lubbeek-Tienen) in Kessel-Lo (Leuven) een extra halte aan de Heilig-Hartkerk, om onder meer de scholen in die omgeving een snelle verbinding te geven met Linden (Lubbeek), Lubbeek en Tielt-Winge. Verder krijgen enkele haltes in Oost-Brabant een andere naam en schuiven sommige haltes enkele meters op.

In de Vlaamse Rand en het Pajottenland voert De Lijn alleen kleinere aanpassingen door, zoals het toevoegen of het verhuizen van enkele haltes.