De Faculty Club zet mooiste terras van Leuven

facultyDe Faculty Club zet vanaf volgende week het mooiste terras van Leuven in de binnentuin van het vergader- en congrescentrum in het Leuvense Groot Begijnhof. De Faculty Club Garden Lounge biedt voor elk wat wils: heerlijk onderuit zakken met een glaasje Champagne in de knusse lounge zetels in de lounge area, een frisse pint nuttigen aan de statafels in de receptie area of fijnproeven op het terrasgedeelte van het à la carte restaurant.

“Met de Garden Lounge wil Faculty Club een nieuw cliënteel aantrekken”, zegt Peter Herbiest die sinds begin dit jaar de nieuwe Algemeen Directeur is van Faculty Club. “Velen denken onterecht dat Faculty Club enkel toegankelijk is voor leden en bovendien exclusief en onbetaalbaar zou zijn. Maar niets is minder waar. We staan uiteraard bekend als vergader- en congrescentrum voor bedrijven en als feestlocatie voor een groter publiek. Maar wie een lekkere maaltijd of een heerlijke cocktail wil meepikken, kan doorheen het jaar en nu dus ook tijdens de zomermaanden bij ons terecht.”

De Faculty Club is wellicht de enige eventlocatie die is ingebed in een UNESCO werelderfgoed. Ze kreeg van Monumentenzorg de toestemming om haar binnentuin van mei tot en met september om te vormen tot zomerterras. “Dat ging gepaard met enkele strenge voorwaarden. Zo mochten we bijvoorbeeld niets wijzigen aan de natuur op de binnenkoer: geen greppels graven, klimop of takken snoeien. We hebben dus verhoogde planken vloeren gelegd, om de binnenkoer in haar oorspronkelijke staat te kunnen behouden. Bovendien kan er nu ook heerlijk in openlucht vergaderd worden”, zegt Herbiest

De komende maanden pakt Faculty Club in haar binnentuin bijna dagelijks uit met leuke activiteiten. Zo worden elke maandag, de geur- en smaakpapillen van de bezoekers getrakteerd op versgebrande koffie, geserveerd in een individueel slow drip station. De koffieliefhebber kan kiezen uit verschillende single origin coffees. Elke donderdagnamiddag kunnen de fans van de traditionele Britse high tea, met sandwiches en gebakjes, hun hart ophalen in de Faculty Club Garden Lounge. Daarnaast staat wekelijks een andere Champagne tegen een interessante prijs in de kijker.
Regelmatig worden de bezoekers vergast op een optreden op een vleugelpiano. Elke woensdagavond geeft de beiaardier van het Groot Begijnhof een klokkenconcert en op vrijdagavond komen de liefhebbers van loungemuziek aan hun trekken. Maandelijks zorgen afgestudeerde studenten muziek aan het Leuvens Lemmensinstituut voor live muzikale omkadering.