De digitale fabriek is veel meer dan alleen een concept

digitale-fabriekDigitalisering, robotisering, automatisering: de Belgische maakindustrie staat voor tal van uitdagingen. Hoe zal ze de komende jaren toch in staat zijn om te evolueren, sneller te schakelen en zich te onderscheiden? De digitale fabriek van Siemens biedt een van de oplossingen: ze is snel, zelfsturend, flexibel en betrouwbaar in de omschakeling van product x tot product y.

Na succesvolle demonstraties in de Verenigde Staten, China, Zweden en Duitsland houdt de Siemens Digital Factory Tour halt in Huizingen, deelgemeente van Beersel. Op dinsdag 6 december presenteert het bedrijf daar een overzicht van de meest vooruitstrevende producten en diensten in dit domein.

Siemens bundelt al vijftien jaar it, operational technology, product lifecycle & manufacturingmanagement tot één geheel in zijn oplossingen. Het bedrijf bewijst daarmee dat de digitale fabriek veel meer is dan alleen een concept. Op basis van realistische scenario’s en livedemonstraties toont Siemens hoe winst geboekt kan worden zonder in te boeten aan veiligheid.

De virtuele en de echte wereld van productontwikkeling en productie sluiten naadloos op elkaar aan. Dat resulteert in een grotere productiviteit, flexibiliteit, efficiëntie en een kortere time to market. Daardoor kan de maakindustrie weer de concurrentie met de lagelonenlanden aan.