Het stadsbestuur van Halle zette het licht op groen voor de ontwikkeling van het binnengebied. Tussen de Edingse- en Bergensesteenweg mogen vier grote handelszaken gebouwd worden. Databuild Invest wordt projectontwikkelaar.

Onder meer het warenhuis Aldi, een meubelwinkel en een doe-het-zelf-zaak willen verhuizen naar het binnengebied. Naast de handelszaken is er ook plaats voor vrije beroepen en tachtig woningen. Er komen 350 grotendeels ondergrondse parkeergelegenheden.

Tussen de Edingse- en Bergensesteenweg wordt een voetgangers- en fietsverbinding aangelegd. Een groene long dient als buffer met andere woongelegenheden in de buurt. Toch werden tegen het project verschillende bezwaren ingediend door de buurtbewoners.

Daarom heeft de stad aan projectontwikkelaar Databuild enkele beperkingen en voorwaarden voor de verkavelingsvergunning opgelegd. Zo werd het volume van het appartementsgebouw tegen de perceelgrens van de eigendommen langs de Edingsesteenweg gehalveerd. Daardoor kunnen vijftien  appartementen minder gerealiseerd worden.

De projectontwikkelaar moet de groene buffer langs de Edingesteenweg verdubbelen. Voorts vraagt Halle dat Databuild opteert voor streekeigen bomen en planten en langs de Edingsesteenweg meer parkeerplaatsen aanlegt.