Damovo laat Vera bellen over IP

veraMitel haalde samen met integrator Damovo uit Sint-Stevens Woluwe het raamcontract IP-telefonie van Vera voor de lokale besturen van de provincie Vlaams-Brabant binnen. Damovo zal de komende jaren de verschillende overheden in de provincie Vlaams-Brabant uitrusten met VoIP-telefooncentrales van Mitel.

De aanbesteding voor het raamcontract IP-telefonie was uitgeschreven door Vera, het Vlaams-Brabants steunpunt informatica. Dit autonoom provinciebedrijf begeleidt gemeenten, OCMW’s en politiezones bij de implementatie van e-government. De raamovereenkomst geeft aan de lokale besturen de mogelijkheid om een VoIP-telefooncentrale aan te schaffen of te huren voor een periode van drie jaar, met twee mogelijke stilzwijgende verlengingen van telkens een jaar.

Mogelijke deelnemende instanties die kunnen intekenen op het raamcontract zijn het autonoom provinciebedrijf Vera, de verschillende intercommunales in Vlaams-Brabant en de lokale overheden (met al hun onderdelen zoals OCMW’s, gemeentescholen, brandweerdiensten, politiezones, culturele centra, gemeenschapscentra, bibliotheken en autonome gemeentebedrijven) die lid zijn van de samenwerkingsverbanden van Vera. In totaal zijn er momenteel 116 publieke organisaties in de provincie Vlaams-Brabant die mogen intekenen op dit raamcontract. Dit aantal kan in de toekomst nog toenemen.

“Communicatie met de burger is de laatste jaren enorm veranderd, mede door de komst van nieuwe technologieën”, zegt Joop Jansen Managing Director van Damovo. “Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze aangeboden oplossing de diverse overheden in Vlaams-Brabant kunnen helpen om het contact met de burger efficiënter en de implementatie van e-government vlotter te laten verlopen.”