MUSA LOVAZondag 28 juni wordt de eerste Dag van de Smaakmakers georganiseerd. Dan zetten producenten van lokaal lekkers in Vlaanderen hun deuren wagenwijd open voor het grote publiek. Bezoekers ontdekken het verhaal achter het product, leren het productieproces kennen en proeven van bijzondere spijzen en dranken.

De Dag van de Smaakmakers is een initiatief van Puur Smaak vzw. “We willen de consument en producent weer dichter bij elkaar brengen”, zegt initiatiefnemer Didier Bastiaens. “Mensen staan vaak niet meer stil bij het verhaal achter een product. Ze eten en drinken te weinig bewust. Met de Dag van de Smaakmakers brengen we mensen letterlijk dichter bij de producten. De Smaakmakers zetten hun deuren open en tonen het productieproces van a tot z. En natuurlijk wordt er ook geproefd. De Dag van de Smaakmakers is tenslotte een culinaire familie-uitstap.”

In Vlaams Brabant kun je terecht bij BroodNodig in Hofstade (Inschrijven verplicht) koffiebranderij Rom in Boortmeerbeek en Likeuren Musa Lova in Heverlee. De Musa Lova is een Leuvense bananenlikeur. Er is de bananenlikeur met JAVA koffie, met Leuvense honing en met Leuvense honing gerijpt op Oloroso sherry vaten. De Musa Lova wordt ook verwerkt in een Leuvense praline. Deze ambachtelijke praline is te verkrijgen in verschillende smaakcombinaties en is gemaakt met Belgische origine chocolade. “Ook al doet de naam van ons product anders vermoeden, onze Musa Lova bananenlikeuren zijn op-en-top Vlaamse streekprocucten”, zegt Fabian Deckers van Musa Lova.

De Dag van de Smaakmakers vindt plaats op zondag 28 juni, van 10 tot 18 uur, de toegang is gratis. Sommige producenten vragen om vooraf te reserveren.
Op www.dagvandesmaakmakers.be vind je meer informatie, de deelnemende Smaakmakers en hun adressen.