primoDe drie curatoren uit Leuven en Landen hebben na amper twee weken een overnemer gevonden voor Primo. De sportwinkelketen uit Aarschot werd op 3 maart failliet verklaard. Er is een princiepsakkoord met Sports Direct, een Britse keten.

Sports Direct is bereid om alle winkels van Primo over te nemen. De curatoren Marc Dewael en Karl Vanstipelen, advocaten in Landen, en Jan De Rieck, advocaat in Leuven, hebben het goede nieuws bevestigd.

“Er is een princiepsakkoord bereikt”, zegt De Rieck. “Er is nog geen ondertekend contract, maar er wordt alleen nog met hen gepraat. Het is de bedoeling om een maximum aan activiteiten te kunnen voortzetten.”

De rechtbank van koophandel in Leuven sprak op 3 maart op bekentenis het faillissement uit van Primo Stadion nv met zetel op de Betekomsesteenweg 47 in Aarschot. De voornaamste activiteiten waren detailhandel in sportartikelen en groothandel in kleding.

Primo had 26 winkels in België en Luxemburg en telde een kleine honderd personeelsleden. Een tachtigtal mensen was aan de slag in de winkels, terwijl er vijftien mensen op de hoofdzetel in Aarschot werkten.

In februari ging het Nederlandse moederbedrijf USG failliet.