De Leuvense advocaat Dirk De Maeseneer is aangesteld als curator in de ophefmakende oplichtingszaak rond de bedrijven pamperbox.be en luierbox.be. De zaakvoerder van de failliet verklaarde handelszaak is tot een celstraf veroordeeld.

Een maandelijkse box met luiers bestellen voor een paar honderd euro per jaar? De zaakvoerder uit Herent bood het voorstel online aan, en duizenden ouderparen tekenden in voor de formule. Maar de pampers kwamen niet en de oplichter – volgens het gerecht niet aan zijn proefstuk toe – verdween met het geld, mogelijk honderdduizenden euro’s. De man vloog achter de tralies en de gedupeerden bleven achter met een financiële kater. Intussen is de handelszaak failliet verklaard. Er wacht curator Dirk De Maeseneer een monnikenwerk. Gedupeerden hebben nog even de tijd om hun schuldvorderingen in te dienen.

Failliet
Vanuit een prestigieus kantorencomplex aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek organiseerde de dertiger zijn zaakjes. Eén keer betalen en vervolgens twaalf keer een pakketje luiers in de bus, zo luidde het principe. Handig en veel goedkoper dan in de winkel, stond te lezen op de websites. Maar ook in kleine lettertjes: “Niet verantwoordelijk voor langere levertermijnen.” Per mail werden de slachtoffers aan het lijntje gehouden. Veel e-mails, maar luiers kwamen er niet meer… Eind maart dit jaar werd de handelszaak failliet verklaard. Hoe groot de schuldenberg is, is niet duidelijk. Curator De Maeseneer wilde hierover niets kwijt.

Valse facturen
Onderzoek wees uit dat de zaakvoerder van pamperbox.be en luierbox.be al meerdere keren tegen de lamp liep. In de zomer van 2016 werd hij bij verstek nog veroordeeld tot zes maanden cel omdat hij een jaar lang valse facturen had opgesteld op naam van een bestaand ICT-bedrijf. Zo kon hij makkelijk duizenden euro’s opstrijken. Wordt vervolgd…