De omzet van Cubaanse sigaren in de Benelux is in 2016 gestegen met vijf procent. Dat meldt Cubacigar uit Overijse, de exclusieve importeur van de rookwaren in de Benelux.

In België is de verkoop van handgemaakte Cubaanse sigaren vorig jaar licht gedaald, met anderhalf procent. Dat heeft te maken met de algemene beperkte beschikbaarheid van de Cubaanse sigaren in 2016 en de aanslagen van maart 2016 in Brussel waardoor minder buitenlanders België bezocht hebben.

In Nederland ging de sigarenverkoop in 2016 wel sterk vooruit, met bijna een kwart (24,8 procent). De omzet van Cubacigar in de Benelux steeg daardoor met vijf procent tot ruim 20,3 miljoen euro. Met de verkoop van de zeer exclusieve Cohiba humidors bijgerekend bedraagt de stijging 16,1 procent tot 22,5 miljoen euro.

De populariteit van de longfillers blijft groeien.We zijn enorm trots op deze grote groei in een verder sterk dalende sigarenmarkt. We zien 2017 zeer positief in”, zegt Tony Hoevenaars, managing director van Cubacigar.

Cubacigar is exclusief importeur en distributeur van Habanos. Dat is de Cubaanse wereldwijde marktleider van premium sigaren, bekend van merknamen als Cohiba, Montecristo, Romeo y Julieta, Partagás, Hoyo de Monterrey, H. Upmann, Punch, San Cristóbal de la Habana, Trinidad en Bolívar.

De onderneming uit Overijse levert de Cubaanse specialiteit al sinds de jaren vijftig aan tabakspeciaalzaken in Nederland, België en Luxemburg. Het hele assortiment omvat meer dan 150 verschillende referenties. Naast de reguliere markt levert Cubacigar ook aan verkoopkanalen voor internationale reizigers.