Crown-Baele heeft bij de Brusselse rechtbank van koophandel de boeken neergelegd. Hierdoor dreigt een vijftigtal werknemers hun job te verliezen bij het verpakkingsbedrijf uit Londerzeel. Crown-Baele is een producent van machines en benodigdheden voor bottelarijen van bier en frisdrank.

De rechtbank neemt volgende dinsdag een beslissing over het faillissement. Volgens vakbondsman Paul Corbeel (ACV) is er nog een toekomst voor het bedrijf als een overnemer gevonden wordt. “De onderneming heeft een goed gevuld orderboek.”

“De aanmaak van de gespecialiseerde machines duurt soms een jaar. En dan zijn er niet onmiddellijk inkomsten. Ook de specificiteit van de productie en de aanwezigheid van gespecialiseerde technici zijn gunstige elementen voor een eventuele overname.”

Crown-Baele ontstond uit de fusie van twee familiebedrijven. Het bedrijf stelde in de jaren tachtig en negentig nog meer dan 300 mensen te werk. Lange tijd was dit het grootste bedrijf op de industriezone van Londerzeel. De voorbij decennia heeft het bedrijf om financiële redenen heel wat herstructureringen doorgevoerd en is het personeelsbestand fel geslonken.