Creatieve Belgische bedrijven stellen zich voor in Firma Vilvoorde

sizableZaterdag 16 april stellen meer dan veertig jonge en creatieve Belgische bedrijven zich voor in Firma Vilvoorde. Het Design Collectief organiseert er een pop-up markt waar starters de kans krijgen om hun unieke spullen aan het grote publiek te tonen.

“Er is jong talent genoeg in België, maar hoe breng je als jonge ondernemer je design of product aan de man? Daar bieden we met Het Design Collectief nu een oplossing voor”, zegt Marlies Neudt. “Na een succesvolle eerste editie in mei vorig jaar, waarbij we meer dan duizend bezoekers mochten ontvangen, organiseren we opnieuw een pop-up markt. Die vindt plaats op zaterdag 16 april van 10 tot 18 uur plaats in Firma Vilvoorde.”

“We hebben het Design Collectief opgericht vanuit onze eigen ervaring als jonge starters”, zegt Neudt. “Met Sizable verkopen we comfortabel en made to fit ondergoed voor mannen. Toch merken wij als jonge ondernemers ook dat het niet gemakkelijk is om een verkooppunt op te zetten. Met de pop-up willen we zowel online als offline aanwezig zijn voor onze klanten. Bovendien willen we startende ondernemingen en webshops uit eigen land een fysiek verkooppunt aanbieden. Meer dan veertig starters schreven zich in.”

Onder de deelnemers onder meer Floom dat gezonde granola en muesli voorstelt, Pince dat grappige pins verkoopt, OLA Jewelry dat juwelen via 3D-printing ontwikkelt. Sweatability brengt sportkledij met een chique touch en gerestaureerde meubelen en nieuwe stukken van jonge designers vind je bij We Sell Our Furniture.

Firma Vilvoorde ligt aan de Schaarbeeklei 636 in Vilvoorde. De toegang is gratis en naast de talrijke designers wordt ook gezorgd we voor food & drinks.

Meer info op www.facebook.com/hetdesigncollectief