De hand van nieuwbakken voorzitter Marc Coucke is meteen voelbaar bij RSC Anderlecht. Na de aankondiging van een sportieve make-over liggen er ook heel wat plannen rond beleving en ondernemen op tafel. 

Dat RSC Anderlecht volgend seizoen anders voor de dag gaat komen is intussen duidelijk. Een tiental nieuwe spelers moet het sportieve niveau van de club mee helpen opkrikken. Maar er is meer. Coucke wil meer beleving en comfort in het stadion en de relatie met de ondernemerswereld moet beter. “Zo komt er een nieuwe KMO-zone met daarachter een zaal om te netwerken”, aldus Coucke. “Ook de eretribune wordt uitgebreid. Ook daarachter komt een VIP-zaal. Er wordt ruimte gemaakt door het systeem van gratis tickets te herbekijken -”want 80% van die tickets werd niet gebruikt.”

Topchefs

Het Saint-Guidon-restaurant in het stadion krijgt een topchef voor de catering: Christophe Hardiquest van restaurant Bonbon in Brussel -goed voor een rating van 19,5 op 20 op Gault&Millau. Er komen in totaal vier cateraars, die elk een eigen zaal krijgen die ze zelf mogen inrichten. Voor de Europese matchen maakt chef-kok Wout Bru het mooie weer.

Versterking lokale verankering

Marc Coucke wil ook de lokale verankering versterken. Naast een oefenpot tegen RWDM kan de Constant Vanden Stock-foundation op steun blijven rekenen, maar het zal niet de enige plaats zijn waar de club een gemeenschap wil uitbouwen.