Webwinkel Coolblue, met fysieke vestiging in Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem), heeft bij de voorstelling van de jaarcijfers forse groeiprognoses vooropgesteld. Het bedrijf verwacht 1.500 jobs te kunnen creëren in 2017. Een deel van die aanwervingen zal in België gebeuren.

Het Nederlandse Coolblue, dat elektronica verkoopt, denkt dit jaar 1.500 mensen te zullen aannemen in Nederland en België. Onder meer het centrale magazijn in Tilburg wordt fors uitgebreid. Daarnaast wil de onderneming ook een nieuwe winkel openen.

Ceo Pieter Zwart spreekt van een nieuw concept, maar wil nog geen details prijsgeven over de locatie en invulling van de nieuwe vestiging. Coolblue telt momenteel al drie fysieke winkels in België: in Wilrijk, Lochristi en Sint-Stevens-Woluwe.

Coolblue verwacht dit jaar een omzet van 1,2 miljard euro. In 2016 was de omzet al met 55 procent toegenomen tot 857 miljoen euro.

De Duitse webwinkel Zalando verwacht dit jaar zelfs meer dan 2.000 nieuwe banen te creëren. De schoenen- en kledingverkoper wil het personeelsbestand en het logistieke distributienetwerk uitbreiden om in te spelen op de verwachte groei. Het bedrijf rekent voor 2017 op een omzettoename met 20 tot 25 procent.

In 2016 heeft Zalando elk kwartaal aan marktaandeel gewonnen. Ongeveer 20 miljoen klanten deden een bestelling bij het bedrijf, een toename met elf procent. De omzet van de onderneming nam daardoor met 23 procent toe, tot ruim 3,6 miljard euro.

Nog een derde grote onlinespeler heeft gunstige jaarcijfers bekendgemaakt. Bol.com slaagde er voor het eerst in om een omzet van meer dan 1 miljard euro te realiseren. Dat bleek bij de voorstelling van de jaarcijfers van moederbedrijf Ahold Delhaize.