Coolblue opent winkel in Zaventem

CoolblueDe online retailer Coolblue opent begin oktober een fysieke winkel in Sint-Stevens-Woluwe, deelgemeente van Zaventem. Er zullen twintig mensen aan de slag kunnen gaan, stelt het bedrijf dat vooral bekend is van zijn webwinkels. Zaventem wordt de derde fysieke winkel in Vlaanderen en zal er net zo uitzien als de bestaande in Wilrijk en Lochristi.

Coolblue is een van de grootste webwinkels in de Benelux. De vestiging in Zaventem komt langs de Leuvensesteenweg. Klanten zullen er terechtkunnen voor advies door specialisten, het afhalen van online bestellingen en service na aankoop.

Dit wordt de achtste fysieke winkel voor de online retailer. Er zijn vijf vestigingen in Nederland en twee in Vlaanderen. Met steeds dezelfde formule. Voor bijna elk toestel dat je via het internet kan kopen, heeft de online retailer een aparte webshop waarin het enkel dat type van toestellen en accessoires aanbiedt. Daarnaast maken echte winkels al van bij de start een vast onderdeel uit van de strategie van Coolblue.

“Onze klanten hebben vaak al een idee welk product ze willen hebben. Maar ze hebben nog een paar vragen of willen het gewoon even vasthouden”, zegt Jeroen Van Camp, woordvoerder van Coolblue België.

Coolblue is de snelgroeiende onderneming achter 330 gespecialiseerde webshops. Het verkoopt consumentenproducten via het internet. In 2015 behaalde het bedrijf een omzet van 555 miljoen euro.