Convention Bureau moet van Leuven congresstad maken

Het Leuven Convention Bureau gaat dinsdag officieel van start. Met die samenwerking willen de stad Leuven en de KU Leuven, met steun van Toerisme Vlaanderen, de universiteitsstad meer op de kaart zetten als congresstad.

De Vlaamse overheid besliste in 2016 om extra middelen in te zetten voor het aantrekken van internationale congressen. Uit een studie van Toerisme Vlaanderen was gebleken dat het potentieel op dat vlak niet volledig benut wordt.

Daarom zetten de KU Leuven en Stad Leuven nu samen hun schouders onder het Leuven Convention Bureau. Deze nieuwe samenwerking biedt ondersteuning om associatie Congressen naar Leuven te halen. Dat zijn bijeenkomsten voor specialisten vanuit een bepaald vakgebied.

Troeven

“Met dit initiatief willen we onze professoren en onderzoekers motiveren om zelf een congres te organiseren”, zegt professor Koen Debackere, algemeen beheerder van de KU Leuven. “Bij de organisatie van zo’n congres komt heel wat kijken. Er moet een dossier ingediend worden, een begroting worden opgemaakt en er is de zoektocht naar geschikte zalen en hotels. Voor al deze zaken kunnen ze voortaan bij het Leuven Convention Bureau terecht.”

De stad Leuven is ervan overtuigd dat het verschillende troeven in huis heeft om congressen aan te trekken. “Onze stad is top in de domeinen van gezondheid, spitstechnologie en creativiteit. Leuven heeft heel wat unieke erfgoedlocaties om congressen te organiseren”, zegt Dirk Vansina, schepen van Toerisme.

“Daarnaast is Leuven een aangename en bruisende stad op maat van de congresganger. Naast het congresprogramma kan hij ook genieten van alles wat de stad te bieden heeft.”