Colruyt blijft de goedkoopste supermarkt van het land. De warenhuisketen uit Halle wordt gevolgd door Albert Heijn en Okay, dat ook deel uitmaakt van de Colruyt-groep. Dat concludeert consumentenorganisatie Test-Aankoop na een prijsvergelijkende studie.

Test-Aankoop vergeleek de prijs van de producten in 237 verschillende winkels die behoren tot negentien ketens. Tijdens vijf onaangekondigde bezoeken werd de prijs van 48.864 producten onder de loep genomen.

De onderzoekers maakten een onderscheid tussen winkelkarren met alleen internationale merken, witte producten of huismerken en een mix van internationale merken met witte producten en huismerken.

Colruyt is net zoals de voorbije jaren de goedkoopste supermarkt. Voor de gemengde winkelkar betaalt een klant drie procent minder bij Colruyt dat bij Albert Heijn en vier procent minder dan bij Okay. Smatch en Match zijn respectievelijk twintig en achttien procent duurder.

Ook op het vlak van witte producten is Colruyt de goedkoopste keten. De huismerken van Aldi en Lidl zijn op hun beurt 25 procent goedkoper dan bij concurrent Colruyt.

Daarnaast peilde Test-Aankoop bij 4.000 klanten naar hun tevredenheid. Daaruit komt Bio-Planet naar voor als de beste supermarkt. Die behoort eveneens tot de Colruyt-groep.