Colruyt, Bio-Planet en Collect & Go roepen tortilla rolls met tomaat van Boni Selection terug. Er zijn allergeen gluten aanwezig in het bioproduct maar dat is niet vermeld op verpakking. Daarom besliste de Colruyt Group uit Halle het product uit de handel te halen.

Bij een controle door de leverancier werden sporen van gluten teruggevonden in de tortilla rolls met tomaat van Boni Selection, zonder vermelding op de verpakking. Daarom hebben Colruyt, Bio-Planet en Collect & Go in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) beslist om het product uit de verkoop te nemen.

Aan klanten met een glutenallergie of -intolerantie die dit product gekocht hebben, wordt gevraagd om het niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel van aankoop. Daar krijgen ze het product terugbetaald.

Het product levert geen gevaar op voor mensen die geen glutenallergie of -intolerantie hebben, stelt de retailgroep uit Halle. Intussen haalde Colruyt het product in alle winkels uit de rekken. De houdbaarheidsdatum is 29 mei 2018. De tortilla rolls werden verkocht sinds 12 december vorig jaar.