Supermarktketen Colruyt uit Halle heeft het Spaans vlees van El Pozo uit de rekken gehaald. Dat is een voorlopige maatregel als reactie op een video waarin te zien is dat de varkens in een van de fokkerijen van de Spaanse vleesleverancier ernstig mishandeld worden.

De internationale dierenrechtenorganisatie Animal Equality had beelden gemaakt die wijzen op ernstige gevallen van dierenmishandeling in een varkensfokkerij in Alhama de Murcia, in het oosten van Spanje. Het gaat om een fokkerij van de Spaanse vleesproducent El Pozo, die in Vlaanderen producten verkoopt aan de supermarkten Colruyt en Delhaize.

“Colruyt haalt het vlees van El Pozo met onmiddellijke ingang uit de rekken”, zegt de warenhuisketen uit Halle. “We gaan in verdere dialoog met onze leverancier om te kijken wat de volgende stappen in de samenwerking zullen zijn.”

De Belgisch-Nederlandse dierenrechtenorganisatie Animal Rights had Colruyt Group opgeroepen om de producten van El Pozo uit het aanbod te bannen. Colruyt verkocht één product van El Pozo.