Randstad maakte donderdag de resultaten bekend van de enquête naar aantrekkelijke werkgevers in België. Volgens het uitzendkantoor is Colruyt uit Halle in absolute zin de aantrekkelijkste werkgever van het land, in opvolging van Coca-Cola.

De warenhuisgroep uit Halle staat niet in de top tien maar is wel “een van de absolute winnaars”. In de rangschikking wordt ook rekening gehouden met de naambekendheid. Daar stoot Colruyt voor het eerst in zeven jaar Coca-Cola van de troon.

Randstad organiseerde eind vorig jaar een bevraging bij 11.000 landgenoten. België volgt de wereldwijde trend dat in elk land een bedrijf van eigen bodem als aantrekkelijkste werkgever wordt verkozen. Baggerbedrijf Deme ging met die eer lopen.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Randstad award dat zoveel Belgische bedrijven in de top tien staan. Maar liefst zeven, met in het zog van Deme de bedrijven Pairi Daiza, Janssen Pharmaceutica, GSK en Studio 100. Van de mensen die Deme in de bevraging zegden te kennen, gaf 51,3 procent een score van vier of vijf op vijf op de vraag of ze voor dat bedrijf zouden willen werken. Verder in de top tien staan ook nog VRT, Mediahuis, Procter & Gamble, Sabca en Coca-Cola.