Minstens achttien producten van Nestlé zijn niet meer te koop in de winkels van Colruyt. De reden is een conflict over prijzen tussen de warenhuisketen in Halle en het Zwitserse voedingsmiddelenconcern. Het nieuws werd gemeld door De Tijd.

Colruyt heeft de producten uit de rekken genomen omdat het lagere prijzen eist. De Zwitsers gaan niet in op die vraag. Zoek in de winkels van de retailer niet langer naar onder meer spekblokjes van het Nestlémerk Herta, snoeprepen van Lion, cacaopoeder van Nesquik en babyvoeding en yoghurt van Nestlé.

Onderhandelingen

De keten uit Halle is niet de enige Europese supermarktgroep die in conflict ligt met Nestlé. Ook met onder andere de ketens Edeka (Duitsland), Conad (Italië) en Intermarché (Frankrijk) is er een dispuut. Die maken net als Colruyt deel uit van Agecore.

In die vereniging hebben zes Europese supermarktketens de krachten gebundeld om samen meer macht te hebben bij prijsonderhandelingen met leveranciers zoals Nestlé. Samen vertegenwoordigen ze ruim 1,7 miljard euro omzet voor Nestlé of twee procent van de totale omzet.

In een reactie zegt Nestlé de reactie van Colruyt en andere distributeurs te betreuren omdat de onderhandelingen nog lopen. Het Zwitserse concern verwacht dat er snel een akkoord wordt gevonden. Ook Colruyt is overtuigd dat beide partijen tot een overeenkomst zullen komen.

In november verdwenen enkele producten van Lay’s en Pepsi voor twee maanden uit het aanbod van Colruyt door een conflict met eigenaar PepsiCo.