Colosseum heeft Cocktail Mix uit de handel genomen. Het product kan de allergenen selderij, tarwe, mosterd en gerst bevatten terwijl dat niet op de verpakking vermeld staat. Het bedrijf uit Tienen verwerkt en verpakt vooral noten en gedroogde vruchten.

De beslissing kwam er in samenspraak met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Colosseum heeft het donderdag zelf wereldkundig gemaakt.

De pakjes Cocktail Mix van 200, 300 en 400 gram hebben een houdbaarheidsdatum tot 13 september 2018. Ze werden tussen 10 maart van vorig jaar en 12 januari van dit jaar verkocht.

Wie allergisch is voor selderij, tarwe, mosterd of gerst wordt verzocht het product niet te verbruiken en terug te brengen naar het punt van aankoop. Daar zal het worden terugbetaald.

Wie allergische reacties vertoont na het eten van het product wordt aangeraden een dokter te raadplegen. Voor mensen die niet allergisch of intolerant zijn aan selderij, tarwe, mosterd en gerst is er geen risico. Consumenten kunnen voor meer inlichtingen terecht bij Colosseum op het nummer 016-782563 of het e-mailadres info@colosseum.be.