Coca-Cola investeert 1,9 miljoen euro in een nieuwe productielijn in het innovatiecentrum in Anderlecht. Bedoeling is dat er kleine hoeveelheden van nieuwe dranken worden geproduceerd. Onderzoekers ontwikkelen in het innovatiecentrum voortdurend nieuwe dranken.

In de onderzoeksafdeling van de vestiging in Anderlecht worden de meeste dranken van de frisdrankgroep ontwikkeld, met uitzondering van Coca-Cola zelf en zijn varianten. Er is ook een proeffabriek, voor de kleinschalige productie van nieuwe drankjes. De flesjes die van de band rollen, zijn bestemd voor 122 landen waar testpanels de nieuwe producten beoordelen en proeven.

Die fabriek krijgt een nieuwe productielijn, goed voor een investering van 1,9 miljoen euro. Coca-Cola onderstreept met de investering het belang van zijn lokale verankering in België. Het bedrijf ontwikkelde in het innovatiecentrum van Anderlecht onder meer het energiedrankje Nalu, Fïnley, de laagcalorische frisdrank voor volwassenen, en het gearomatiseerde water Chaudfontaine Fusion. Er werken 130 mensen die jaarlijks 350 innovaties ontwikkelen.

“Door een zo realistisch mogelijke proefervaring aan consumenten aan te bieden kunnen we hun voorkeuren op het vlak van smaak en verpakking beter begrijpen”, zegt Jean Christophe Lombard, R&D support services director. “Hun feedback gebruiken we om bijsturingen aan te brengen aan een nieuwe drank vooraleer we die op de markt brengen. De proeflijn is een belangrijke stap in de innovatieplannen van Coca Cola.”

Met de nieuwe lijn zal de doorlooptijd versnellen. In nauwelijks vier uur kan de lijn het hele productieproces doorlopen. Dat is drie keer sneller dan de huidige. De lijn kan ook meer verschillende soorten dranken produceren en is volledig geautomatiseerd.