citydepotCityDepot heeft donderdag in een magazijn aan de Aarschotsesteenweg in Wilsele de Leuvense vestiging plechtig geopend. Het stadsdistributiebedrijf, waarin sinds 2014 ook bpost participeert, wil zich in Leuven vooral toespitsen op bouwmaterialen en gaat daarvoor samenwerken met André Celis.

CityDepot werd in 2011 opgericht in Hasselt en heeft inmiddels vestigingen in Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge. Marc Schepers, CEO van het bedrijf, opende donderdag  de overslagruimte van 1.500 vierkante meter, met mogelijkheid tot uitbreiding naar 3.500 vierkante meter.

Handelaars en vervoerders kunnen daar goederen stockeren. Die worden dan door CityDepot met kleine voertuigen, waarvan een aantal elektrische, aan winkels in de binnenstad geleverd. Ook thuisleveringen aan klanten en andere diensten, zoals retour van glas en verzending van postpakketten, zijn mogelijk. Bedoeling is dat een kwart van de handelaars een beroep gaat doen op CityDepot.

In Leuven wil CityDepot zich onder meer toeleggen op bouwmaterialen. Die vertegenwoordigen een derde van de goederenleveringen aan de binnenstad. Het Leuvense bouwbedrijf André Celis heeft wel oren naar samenwerking op dat vlak. Celis is zelf constant op zoek naar oplossingen voor het mobiliteisvraagstuk en vindt in CityDepot een natuurlijke bondgenoot.