Cinema Zed opent twee nieuwe filmzalen in Leuven

cinema-zedCinema Zed opent twee nieuwe filmzalen in Leuven. Die worden ondergebracht in de nieuwe Vesaliussite, op de hoek van de Vesalius- en Tiensestraat in het centrum van de stad. De zalen hebben een capaciteit van 150 en 70 zitjes. Op 11 januari gaan de deuren open.

Cinema Zed is bekend van Docville en het Kortfilmfestival. Het programmeert in een zaaltje met 96 plaatsen in kunstencentrum Stuk al jaren de betere film. De uitbreiding maakt het mogelijk om meer films te vertonen en die ook langer en vaker te kunnen draaien.

In de nieuwe zalen worden het hele jaar door dagelijks zes tot tien films vertoond. De focus ligt op nieuwe releases, aangevuld met een divers aanbod aan documentaires, jeugdfilms, wereldcinema, filmklassiekers en kortfilmcompilaties.

De twee nieuwe filmzalen worden ondergebracht in de nieuwe Vesaliussite, die eind september geopend werd. Dat complex bevat ook een administratieve ruimte, een cultuurcafé, 69 appartementen, 60 studentenkamers, 10 handelsruimtes en een auditorium voor studenten. Zowel het auditorium als de filmzalen zijn eigendom van de KU Leuven.

De nieuwe filmzalen worden op 11 januari geopend, met een hele week lang exclusieve avant-premières.