Chocolade stroomt door Leuvense Muntstraat

muntstraatchocoLeuven laat zich niet onbetuigd tijdens de Week van de Smaak (12 tot 22 november). Door de Muntstraat stroomt een rivier van chocolade. Muntstraat goes chocolate gebruikt daarvoor chocolade van Callebaut. De restaurateurs en chocolatiers van de culinaire hoofdstraat van Leuven zetten het typisch Belgische product in de kijker met een hele resem activiteiten. Van speciaal uitgekiende chocolademenu’s tot workshops voor kinderen en een wereldrecordpoging.

Chocolade krijgt van 13 tot 22 november een ereplaats in de Muntstraat. Het regent demonstraties en initiatieven zoals bodypaint met chocolade of 3D-beeldjes van bezoekers. Uit chocolade uiteraard. Zin in gestoomde zalmfilet met chocolade? De restaurateurs en horecazaken integreren gedurende tien dolle dagen het snoepgoed in hun menu’s. Patrick Aubrion en Wim Demeestere, twee topchocolatiers uit het Leuvense, stonden hen bij tijdens de creatie en realisatie.

Muntstraat Goes Chocolate werd in het leven geroepen door de chocolatiers en restaurateurs van de culinaire wandelstraat in Leuven. Callebaut ondersteunt het initiatief als partner. “Toen ze het project voorstelden, waren wij meteen enthousiast”, zegt Marie Verspreeuwen, marketingmanager Benelux van Callebaut. “We hebben de smaakambachtslieden bedolven onder onze producten.”

De chocolatiers en restaurateurs van de Muntstraat willen ook de grootste chocolademunt ter wereld maken. Het huidig record staat op naam van Venezuela met een munt van 874 kilogram met een diameter van 2,4 meter en een dikte van 20 centimeter. Beeldhouwer Andrew Farrugia en chocolatier Patrick Aubrion slaan daarvoor de handen in elkaar.