De chauffeurs van waardetransporteur G4S Cash Solutions in Groot-Bijgaarden (Dilbeek) hebben tijdens een personeelsvergadering de voorstellen van de directie tot vermindering van de werkdruk afgewezen. De transporteurs beslisten om onmiddellijk opnieuw in staking te gaan.

Cash Solutions is de afdeling van bewakingsfirma G4S die instaat voor waardetransporten. De vestiging in Groot-Bijgaarden is een van de entiteiten binnen Cash Solutions. Van daaruit worden Vlaams-Brabant en Brussel bediend.

Precies twee weken geleden, op dinsdag 31 oktober, werd bij G4S Cash Solutions een eerste keer een dag lang het werk neergelegd.

Aan de personeelsvergadering nam een honderdtal werknemers deel. Bij een stemming besliste twee derde om opnieuw te staken. Met hun actie protesteren de transporteurs tegen de stijgende werkdruk. Vooral de steeds zwaardere rondes en grotere flexibiliteit zijn een doorn in net oog.

Organisatie

“Het is een optie om meer mensen in dienst te nemen. Maar door de voorafgaande opleiding zullen zij eerst over drie tot vier maanden aan de slag kunnen. De werkdruk kan verlicht worden door een betere organisatie van het werk. Zodat bijvoorbeeld niet langer drie tot vier wagens op hetzelfde moment naar dezelfde streek gestuurd worden”, zegt Hervé Emeleer (ACV).

Het personeel reageert ook negatief op de plannen van de directie om zondagswerk in te voeren. Het is alleen bespreekbaar als het systeem op vrijwillige basis ingevoerd wordt.